Siguenos en Twitter!

jueves, 9 de abril de 2015

Quan el pitjor rival és un mateix



El partit de dissabte em fa recordar les meves experiències més amargues al Football Manager quan amb el Sevilla FC sempre em quedava a les portes d’aconseguir el títol de lliga per sobre dels dos monstres de la Lliga BBVA, el Barça i el Madrid. Un cop a la recta final del campionat, i desprès d’haver aconseguit una ratxa de resultats que em permetia somiar en fer historia, sempre arribava el dia en que visitava al cuer de la categoria, i si, palmava.
Habitualment feia rotacions ja que el fet de jugar competicions continentals m’obligava a donar descans als jugadors més importants per satisfer la meva ambició d’aconseguir tots els títols possibles. Això evidencia la sobre confiança amb la que afrontava aquet tipus de partits, on esperava golejar i aconseguir una victòria que m’apropés al campionat amb un obrir i tancar de ulls. És curiós com un joc pot ser tant real com la vida mateixa, dons quantes vegades s’han donat sorpreses de tal magnitud pel simple fet de donar el partit per guanyat abans de saltar al terreny de joc. I això és el que ha d’evitar el CF Banyeres en el partit contra el Calafell, cuer del grup 3 de Tercera Catalana i que desprès de 26 jornades suma tan sols 4 punts.

Més que complir els pronòstics

Per a molts el partit contra el Calafell pot suposar un tràmit. I si, segurament tinguin raó, però la magnitud d’aquest tràmit agafa una rellevància bestial si mirem a quines alçades de temporada ens trobem (falten 8 jornades pel final) i quina és la situació classificatòria d’un equip que té com objectiu quedar entre els quatre primers. Superar aquest tràmit podríem dir que és una obligació per a un equip que es jugarà el prestigi que s’ha guanyat al llarg de tot el campionat més que els 3 pts., que no per això deixen de ser importants.  

Jordi Bernal: “L’element més perillós del partit som nosaltres mateixos. Un equip que porta 4 pts. a aquestes alçades et demostra que no és un equip apte per estar en aquesta categoria, i no em refereixo en quant a qualitat de jugadors, sinó com a bloc. Si nosaltres no estem com hem d’estar i ens posem a la seva alçada serà un partit de dos equips que no son aptes per aquesta categoria.”

Una de les claus d’aquest Banyeres es el treball col·lectiu que realitzen cada un dels onze jugadors que surten a la gespa tant a la hora de defensar com a la hora de atacar, fet que els fa ser un dels blocs més sòlids de tot el grup. Tot el contrari podem dir del equip local, que ataca de manera desordenada sense pensar en que desprès els  tocarà defensar, com si no els importés encaixar cinc gols per partit ni tampoc mantindre la categoria, una cosa que ja han perdut fa dues jornades quan llavors nomes sumaven un punt. Per tot això es important que els grocs surtin mentalitzats i mantinguin la línea de les últimes jornades, dons qualsevol mostra de confiança podria posar als dos equips a la mateixa alçada fent perillar una victòria que pot ser clau en el devenir de la temporada. En aquest aspecte, el context de la jornada pot ajudar a que surtin totalment decidits a resoldre el partit per la via ràpida i aprofitar així el duel directe entre Atlètic Valls i Segur i també els complicats encontres que han de afrontar tant La Floresta com el Llorenç, que s’enfrontaran amb la Joventut Bisbalenca i el Vendrell respectivament.

Les estadístiques acompanyen

El duel posarà en lliça al segon equip que més gols ha marcat fins a dia d’avui (65) i al conjunt que més gols ha encaixat (94). Per altra banda, els dos màxims golejadors del Banyeres, Toni amb 17 i Julià amb 13 gols respectivament, junts han marcat més gols que tot l’equip del Calafell, que surt casi a un gol per partit amb 25 dianes en els 26 encontres que portem disputats. No obstant, el tècnic es mostra caut desprès de que el conjunt verd vingui d’aconseguir el primer triomf del curs en la darrera jornada sense deixar de banda el punt que va aconseguir sorprenentment davant el Llorenç ni tampoc com li va complicar les coses a una Riera que es va endur els 3 pts. del Municipal de Calafell amb un gol al 87’.

Jordi Bernal: “Si ens refiéssim de les estadístiques es així. Les estadístiques son molt maques i si són així també es per alguna cosa. Però si el Bellvei aquesta jornada anterior va jugar amb les estadístiques li va sortir malament, i si el Llorenç que va empatar a zero va anar a jugar a Calafell amb les estadístiques també li va sortir malament.”

Amb el partit de la primera volta al cap

El Calafell ja donava mostres de que la seva temporada seria francament complicada abans de visitar El Municipal en l’enfrontament de la primera volta, un enfrontament al que va arribar desprès de sumar 9 derrotes en tants partits m’entres que el Banyeres, que venia de perdre al camp de La Riera, en aquell moment era 5è. Tot plegat va provocar que els banyerencs sortissin un pel confiats complicant-se per moments el partit amb el 1-1 o amb el 3-2.

Jordi Bernal: “Esperem un partit que a priori tothom creu que es assequible però nosaltres no ens refiem del rival, dons és un equip que aquí no ens va ficar contra les cordes però si que ens va complicar més del que podíem esperar”.

Finalment un gol de Toni poc desprès del segon gol visitant de Diego Fabián va acabar de decidir un dels partits que més ha tingut que treballar el Banyeres en el que portem de campanya. Aquest partit, junt amb els pocs precedents positius que ha aconseguit el Calafell i que ja hem mencionat més a dalt, han de servir de avís per a un Banyeres que haurà de fer front a un equip que no té res a perdre i que sortirà amb la intenció de donar la campanada.


Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario