Siguenos en Twitter!

viernes, 24 de abril de 2015

Un partit més



Diumenge arriba el partit més important de la temporada, el partit que pot marcar el devenir del Banyeres en el present curs. El fet de poder assolir la segona posició que dóna dret a jugar la promoció d’ascens –sempre amb el permís de l’Atlètic Valls- és el menys important si tenim en compte que l’objectiu d’enguany és millorar la 5ª posició de la passada temporada, tot i que l’ambició dels jugadors i del entrenador sigui la de quedar el més amunt possible competint de tu a tu amb els millors equips de la categoria, i el Segur n’és un d’ells. L’entitat dels dos rivals que s’enfronten, els seus números, els objectius que persegueixen i la qualitat individual i col·lectiva que han demostrat al llarg de tota la temporada vesteixen aquest encontre com un autentica final tot i que no deixa de ser un partit més.

Jordi Bernal: “Si recordem els nostres objectius cada partit pot ser una final. Si volem quedar campions cada partit l’hem de guanyar com sigui. I si ens conformem i per desgracies que està patint l’equip no podem afrontar un partit amb les condicions que realment mereix i no surt endavant com esperem, penso que tampoc serà cap desastre. Al final s’acaba resumint en un partit més. Els tres punts son iguals els del Segur com els de l’Altafulla, com els del Calafell... al fi i al cap és el mateix.”

El fet de que aquest partit no sigui considerat decisiu ve marcat pels 18 pts. que quedaran en joc al finalitzar aquesta jornada, i parlem de decisiu comptant amb les opcions que tenen els grocs d’arribar a situar-se com a segons a la taula classificatòria, ja que si parlem de la seva fita real per aquesta campanya 2014/15 el fet de no puntuar seria encara menys important tot i la mínima distància que tenen respecte al Llorenç i La Floresta. “No crec que el fet de perdre punts ens fagi despenjar. Queden 18 pts. per jugar, temps al temps i partit a partit” comentava el preparador Jordi Bernal abans de començar el primer entrenament de la setmana.

Partit marcat per les baixes

Com va passar amb el partit contra l’Altafulla, les baixes per motius de lesions o laborals marcaran el plantejament amb el que sortirà el Banyeres sobre la gespa del Municipal. A les baixes per lesió de Marc Morenilla i Gili li hem de sumar l’absència pràcticament segura d’un dels jugadors més determinants de l’equip i de la categoria, el Juli. Sense els dos primers l’equip perd equilibri, arribada i pausa -tan necessària per fer front a un partit d’aquestes dimensions en el que s’espera un ritme alt amb anades i tornades constants-, m’entres que amb la baixa del segon es perd part de l’alma i el caràcter d’aquest conjunt.

Jordi Bernal: “La llàstima es que nosaltres no puguem contar amb la totalitat de la plantilla, ja no per jugar, sinó per tindre les variants necessàries dins de la banqueta per poder treballar dins del partit o fer els canvis més oportuns depenen de la circumstancia.”

No obstant, no tot són males notícies per al conjunt local ja que Pineda, Cristian, Guillem i Toni tornen a la convocatòria. El retorn de Cristian i Guillem és molt important perquè la profunditat que poden donar a l’hora d’atacar pot resultar decisiva tenint en compte a més a més que el Segur és un equip que també li agrada fer pujar als seus dos laterals, fet que pot donar peu a contracops molt perillosos a favor d’un i altre equip, i en aquestes situacions la velocitat d’un jugador com Toni pot marcar la diferencia.

Els dos equips més golejadors front a front

El partit a priori dibuixa un escenari fantàstic per gaudir d’una gran matinal de futbol. La lluita que mantenen tots dos equips i que allargaran fins la última jornada per fer-se amb la segona plaça és el millor argument per assistir a l’encontre, ja siguis aficionat d’un dels dos contingents o bé un espectador neutral, però no l’únic. Passa que l’enfrontament posa en lliça als dos equips que més gols han marcat en el que portem de temporada amb 70 gols pel Banyeres i 74 pel Segur de Calafell.

Jordi Bernal: “El Segur es un dels equips que millor futbol pràctica de la categoria amb nois que corren molt dintre del camp, que tenen uns moviments molt rodats i treballats i crec que serà un partit molt maco.”

No obstant, el conjunt dirigit per José Antonio Pachón és el que més gols encaixa del grup que formen els sis aspirants a les places d’ascens. M’entres que el seu equip ha encaixat 51 gols, la resta no ha arribat a 40; La Riera (29), Atlètic Valls (36), Banyeres (37), Llorenç (32), La Floresta (36). Succeeix que la gran quantitat de gols que encaixen queden compensats amb l’encert de cara a porteria d’homes com Alan Enfadeque i Edgar García, autors de 14 i 18 gols respectivament.

Ambient de gala

Diumenge s’espera un ambient de futbol total al Municipal. Si el del Banyeres és un dels camps que més afició aglutina, la UE Segur és un dels equips que més afició arrossega en els seus desplaçaments tal i com van demostrar les 40 persones que es van desplaçar a l’Estadi del Vilar en el seu últim partit fora de casa. És per això que des del planter es demana el suport de tots els seguidors per afrontar aquest duel com es mereix.

Jordi Bernal: “Tan a mi com als jugadors no és el mateix jugar un partit de futbol acompanyat amb una massa d’aficionats cada dia que hi ha partit a fer-ho pràcticament sols o en un camp desèrtic on hi ha més afició rival. Tenim la sort que setmana darrere setmana se’ns va sumar més gent i ami m’agradaria que aquesta setmana els seguidors de Banyeres acabessin de donar el cop de cap.”


Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario