Siguenos en Twitter!

viernes, 28 de agosto de 2015

Imposar el caràcter fora de casa

David Rocha tornarà a liderar
el centre del camp
Foto: gimnasticdetarragona.com

“L’equip va demostrar un caràcter que sabíem que tenia però que no estàvem segurs que en aquesta categoria seriem capaços de seguir mantenint”  afirmava David Rocha en la roda de premsa posterior a l’entrenament de dijous en relació a l’empat de la primera jornada davant l’Albacete. I es que com afirma el tercer capità de l’equip, el Nàstic va ser capaç de mantenir la jerarquia i la identitat de joc demostrada al llarg de la temporada passada, un fet gens fàcil en una categoria tant exigent i tant igualada com la Liga Adelante. Ara, el conjunt grana ha de demostrar que també sap competir lluny del Nou Estadi fent gala del caràcter que l’ha portat novament a la segona categoria del futbol estatal.

Un dels jugadors amb més caràcter i personalitat de tota la plantilla és Manolo Martínez, precisament ex jugador del CD Tenerife entre el 2007 i el 2010. El jugador de Bigastro, que abans de firmar amb l’entitat canària ja havia estat cedit pel propi Nàstic durant la segona part de la temporada 2006/2007, es perdrà el partit davant el seu antic equip per la vermella directa que va veure davant el conjunt de Luis César i que el Comitè de Competició ha castigat amb un partit de sanció. La seva absència podria significar el debut de Gal Arael amb la samarreta grana, tot i que Fali i Xavi Molina també compten amb opcions d’acompanyar a David Rocha en la medul·lar.  Les bones sensacions que l’equip va deixar el passat diumenge conviden a pensar en un onze amb molt pocs canvis. Xisco Campos, ja recuperat, podria ser de la partida independentment de si Xavi Molina comença al doble pivot o no. L’altre variant amb la que ens podria sorprendre Vicente Moreno seria la de Achille Emana, qui podria jugar en el lloc de Rayco per plantejar un tipus de partit més físic amb el que imposar-se en la batalla del centre del camp davant el trivot local format per Aitor Sanz, Vitolo i Suso Santana.

El club tarragoní guarda un bon record de la seva última visita al Heliodoro Rodríguez López, escenari on es va imposar per 0-2 amb gols de Eloy Gila i Fernando Morán en el partit de la primera volta corresponent a la temporada 2010/11 davant un CD Tenerife que tot i comptar amb jugadors de la talla de Marc Bertrán, Julio Álvarez, Mikel Alonso, Antonio Hidalgo, Juanlu o Nino va acabar baixant al pou de 2B. Com en aquella ocasió, els chicharreros han començat amb mal peu la nova temporada desprès de caure golejat a Los Pajaritos per 6-3, un resultat que pot fer encara més perillós a l’equip de Raúl Agné.


Raúl Agné: “El repte és el mateix de l’any passat, anar partit a partit, ser ambiciosos i ser conscients de que em de ser un equip molt sòlid i aconseguir deixar la porteria a zero. Nosaltres estem creixent com equip i sobre tot el que nosaltres estem fent es construir un equip.” 

Desprès de salvar al Tenerife del descens, l’entrenador català té com a objectiu prioritari intentar que el club no pateixi tant com la temporada passada per poder gaudir de la categoria sota la premissa del “partit a partit”. Per aconseguir-ho haurà de refer-se de dues baixes importants, la del lateral dret Javier Moyano (Valladolid) i la del golejador Diego Ifrán (Real Societat). En aquest sentit, el club ha fet algunes incorporacions destacables com la de Jon Aurtenetxe (Athletic de Bilbao), Pedro Martín (Mirandés), Anthony Lozano (Olimpia) i el jugador de la pedrera Nano (Hospitalet). Els últims tres hauran d’assumir la responsabilitat golejadora junt a l’únic davanter que queda de la temporada passada, Cristo González.

Però el reforç més important arriba procedent del flamant campió de la Copa Libertadores, River Plate. Tomás Martínez (20 anys), qui també es va proclamar campió del Sudamericà Sub-20 disputat a Uruguai el passat mes de Gener, és un petit mitja punta amb molta qualitat en el seu peu esquerre i amb una capacitat de desequilibri brutal a l’hora d’assistir als davanters. A Tenerife estan il·lusionats amb la seva arribada –tenen motius per fer-ho- tot i que està per veure si serà capaç d’adaptar-se al seu nou país i al nivell del futbol espanyol.

L’estat de la gespa

Si els pressents en la primera jornada davant l’Albacete es queixaven de l’estat de la gespa del Nou Estadi, fet al qual el club ja ha posat remeï amb el canvi de catifa que està duent a terme des de dimarts, que es preparin per veure com està la del Heliodoro Rodríguez López.

Raúl Agné: “Això es un handicap que tenim i que no podem controlar. És una cosa que perjudica als dos equips. Per tant els dos ens haurem d’adaptar e intentar, estigui com estigui el camp, ser suficients per poder guanyar.”

Tot i que l’entrenador local adverteix que el mal estat de la gespa perjudica als dos equips, el cert és que el Nàstic pot sortir més perjudicat perquè el seu futbol necessita d’un terreny en bones condicions que afavoreixi la circulació de pilota, sobretot a l’hora de fer les transicions ofensives que requereixen la presència dels dos laterals, i en conseqüència, d’una alta velocitat del joc. Sigui com sigui, el camaleònic Nàstic de Vicente Moreno és capaç d’adaptar-se a qualsevol circumstància.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario