Siguenos en Twitter!

miércoles, 12 de agosto de 2015

Un israelià al Nou Estadi

Gal Arael en la seva presentació
com a nou futbolista del Nàstic
Foto: gimnasticdetarragona.com
Aquest migdia el Nàstic ha presentat als seus darrers fitxatges, Achille Emana i Gal Arael, que han firmat per una i per dues temporades respectivament. Dels dos, el camerunès és evidentment qui més il·lusiona a la parròquia del Nou Estadi, doncs el seu passat a la lliga espanyola amb el Betis i els seus grans anys al Toulouse francès l’avalen. Però que hi ha del jugador israelià, quina ha sigut la seva trajectòria abans d’arribar a Tarragona?

Gal Arael (9 de Juliol de 1989) va néixer a Kiryat Haim, un de les cinc “Krayot” suburbanes localitzades al nord de Haifa, Israel. Aquesta població localitzada a la vora del Mar Mediterrani rep el seu nom en memòria del líder sindicalista ucrainià Vitaly Viktor Haim Arlozoroff, qui va ser membre directiu de l’agència jueva per Israel i responsable de les seves relacions polítiques abans de ser assassinat mentre passejava  per la platja amb la seva dona un fatídic 16 de Juny de 1933. És en aquesta localitat de més de 40.000 habitants on el nou jugador grana va créixer i va donar els seus primers passos com a futbolista. Format a la pedrera del Hapoel Haifa, va debutar amb el primer equip la temporada 2008/09 quan només tenia 19 anys. En aquella campanya, els taurons van aconseguir el campionat de la 2ª Divisió d’Israel amb el conseqüent ascens a la màxima categoria. La progressió del quadre dirigit en primer lloc per Nitzan Shirazi i posteriorment per Nir Kingler va ser francament bona, doncs va aconseguir consolidar-se entre els millors equips del país durant les següents quatre temporades. Això va permetre a Gal Arael créixer com a futbolista disputant un total de 108 partits en els quals va marcar 7 gols.

El gran rendiment que va demostrar en els seus cinc anys al Kiryat Eliezer Stadium li van permetre fitxar pel Hapoel Be’er Sheva, un equip amb aspiracions europees que li va donar la possibilitat de jugar la fase prèvia de la Europa League 2014/15 desprès de proclamar-se subcampió del campionat local en l’exercici anterior. La seva aventura pel vell continent no va passar de la segona fase, on va claudicar contra el RNK Split de Croàcia per un global de 2-1. El nostre protagonista no va finalitzar la temporada amb el conjunt de Beersheva ja que a partir de Febrer es va unir a la disciplina del Hapoel Petah Tikva, equip de la zona baixa que no va poder evitar el descens de categoria.  

El seu compromís amb l’entitat de l’Estadi HaMoshava va finalitzar un cop acabada la temporada i el seu següent pas va ser incorporar-se a la pretemporada del Nàstic -13 de Juliol-, on ha estat a prova durant tres setmanes abans de que el club fes oficial el seu fitxatge just desprès del partit davant el Saragossa que es va disputar ara fa 11 dies al Nou Estadi. L’israelià ha aconseguit convèncer a Vicente Moreno i Emilio Viqueira gràcies al seu treball en els entrenaments i a les bones actuacions en els partits de preparació, on ha demostrat ser un jugador tàcticament excepcional aportant serietat i personalitat al mig del camp. Un cop estampada la firma en el contracte que el vincularà amb l’entitat grana fins al Juny de 2017, ara ha de guanyar-se un lloc a l’onze titular quan falten poc menys de dues setmanes pel primer partit de lliga davant l’Albacete.


Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit 

No hay comentarios:

Publicar un comentario